Sponsoren

Fotoalbum

Klik hier om naar het fotoalbum toe te gaan.

De achtste editie 2018

Op zaterdag 23 juni 2018 hadden we opnieuw een volleybalspektakel 1e klas op de grasvelden aan de Nicolaas Beetsstraat in Hengelo. Het Webtonwijkvolleybaltoernooi voor de hele wijk Groot Driene vond voor de achtste keer plaats. De organisatie lag bij Rob en Carl, twee wijkbewoners. Doelstelling van het toernooi was en is door gezelligheid en sportiviteit de saamhorigheid in de wijk te bevorderen. Mede dankzji de naamgever Webton was er wederom sprake van een geslaagd sportief en gezellig evenement.

Never change a winning team:
Disc-jockey Fred-ric draaide opnieuw zijn plaatjes gedurende de dag en tussen de wedstrijden door. Om 13.00 uur ‘s middags startte het volleybaltoernooi waarbij ieder team vijf wedstrijden van een kwartier speelde en daarna streden vier teams in de kruisfinales om een felbegeerde plek in de finale. De EHBO had een rustig dagje. De barbecue was wederom heerlijk en er werd gelachen en gedronken. Iedereen genoot van de gehele dag en de finale en de wisseltrofee werd weer veroverd door “Rondom de Speeltuin”. We zijn benieuwd of er in de editie van 2019 teams zijn die hen van een nieuwe overwinning af kunnen houden.

De zevende editie 2017

Op zaterdag 1 juli 2017 is er weer sportief gevolleybald op de grasvelden aan de Nicolaas Beetsstraat in Hengelo. Dit wijkvolleybaltoernooi voor de hele wijk Groot Driene vond voor de zevende keer plaats. De organisatie lag bij een drietal wijkbewoners. Doelstelling van het toernooi was en is door gezelligheid en sportiviteit de saamhorigheid in de wijk te bevorderen.

Dit evenement is mede mogelijk gemaakt door de ondersteuning van Webton.
Disc-jockey Fred-ric verzorgde zoals vanouds weer de muziek gedurende de dag en tussen de wedstrijden door. Om 13.00 uur ‘s middags startte het volleybaltoernooi waarbij ieder team vijf wedstrijden van een kwartier speelde en daarna streden vier teams in de kruisfinales om een felbegeerde plek in de finale. De EHBO moest een paar keer in actie komen bij een verstuikte enkel of pijnlijke vinger of rug.

De supporters, wijkbewoners, familie, vrienden en kennissen genoten daarna van een spannende finale en zagen dit jaar de wisseltrofee veroverd worden door het team “Rondom de Speeltuin”.

De kinderen werden geschminkt en vermaakten zich op het springkussen en genoten van popcorn.

Voor iedere deelnemer was er een lunchpakket verstrekt door Albert Heijn Groot Driene. Verder waren er lekkernijen beschikbaar gesteld door sponsoren van winkelcentrum Groot Driene.

Een heerlijke slagroomtaart van bakker Gerard, een fles wijn van Gall en Gall, heerlijke vleesschotels van slagerij Leurink tijdens de aansluitende barbecue. Ook van de vissalade van Hans Dijkman werd genoten.

Tot ’s avonds laat werd er onder het genot van een hapje en een drankje met lekkere muziek gelachen en nagepraat. Om 22 uur ging iedereen met een glimlach op het gezicht naar huis waarbij men uitriep:

Tot volgend jaar !

Editie 2016, de zesde editie

Op zaterdag 18 juni 2016 was de zesde editie van het Webton Groot Driene Wijkvolleybaltoernooi.
Op de grasvelden aan de Nicolaas Beetsstraat in de wijk Groot Driene in Hengelo werd gestreden op de wisseltrofee. De organisatie lag bij een drietal wijkbewoners. Doelstelling van het toernooi was en is door gezelligheid en sportiviteit de saamhorigheid in de wijk te bevorderen. Dit evenement is mede mogelijk gemaakt door de ondersteuning van Webton.

Jong en oud verzamelden zich rond half een voor een ontspannen warming-up verzorgd door Fit-Punt Hengelo, onder begeleiding van de muzikale klanken van disc-jockey Fred-ric. Rond de klok van een uur ging het  volleybaltoernooi van start met een dubbele competitie waarbij ieder team acht wedstrijden van een kwartier speelde. Onder de toejuichingen van de wederom massaal toegestroomde wijkbewoners, familie, vrienden en kennissen werd gestreden om de wisseltrofee.

Dit jaar stegen “de zeven Dwergen” boven zichzelf uit en onttroonden ze de  “Rondom de Speeltuin”, de kampioen van de vorige editie. Een reusachtige prestatie !

De supporters en de vele kinderen uit de buurt werden op verzoek geschminkt door kapsalon Elda en vermaakten zich op het springkussen en genoten van suikerspin, popcorn en slush-puppy, en van het door Albert Heijn Groot Driene beschikbaar gestelde lunchpakket. Na afloop van de spannende finale was er tijd voor de slagroomtaarten van bakker Gerard en flessen wijn van Slijterij Gall & Gall. De vlees- en vispakketten van slagerij Leurink en visspecialist Hans Dijkman waren weer van uitstekende kwaliteit.  Tot in de late uurtjes genoot men van een hapje en een drankje tijdens de muziek van top DJ Fred-ric. Om 22.30 uur was de dansvloer leeg en ging iedereen met een voldaan gevoel naar huis Doelstelling gehaald: tot volgend jaar !

Editie 2015: de lustrum editie!

Op zaterdag 6 juni 2015 heeft op de grasvelden aan de Nicolaas Beetsstraat in Hengelo het wijkvolleybaltoernooi voor de hele wijk Groot Driene plaatsgevonden. De organisatie lag bij een drietal wijkbewoners. Doelstelling van het toernooi was door gezelligheid en sportiviteit de saamhorigheid in de wijk te bevorderen. Dit evenement is mede mogelijk gemaakt door de ondersteuning van Webton. Alle deelnemers deden enthousiast mee aan de warming-up verzorgd door Fit-Punt Hengelo, op de muzikale klanken van disc-jockey Fred-ric. Vervolgens startte het volleybaltoernooi met een dubbele competitie waarbij ieder team acht wedstrijden van een kwartier speelde. De massaal toegestroomde wijkbewoners, familie, vrienden en kennissen genoten van de sportieve strijd om de wisseltrofee, die dit jaar gewonnen werd door het team “Rondom de Speeltuin”. De kinderen vermaakten zich op het springkussen en deden zich tegoed aan popcorn, suikerspin en slush-puppy, of het lunchpakket verstrekt door Albert Heijn Groot Driene. Ook deelden ze mee in de slagroomtaarten van bakker Gerard en verorberden ze menige hamburger van slagerij Leurink tijdens de aansluitende barbecue. Ook van de vissalade van Hans Dijkman werd volop genoten. Er werd in de avonduren nog wat nagepraat onder het genot van muziek, een hapje en een drankje, waarna om 23 uur iedereen moe maar voldaan huiswaarts keerde. Missie geslaagd: tot volgend jaar !


Editie 2014, de vierde editie

Op zaterdag 21 juni 2014 vond de vierde editie van het Webton Groot-Driene Wijkvolleybaltoernooi plaats waarbij we teruggekeerd waren op de vertrouwde velden aan de Nicolaas Beetsstraat in de wijk Groot Driene zelf.

Om 12.30 uur werd iedereen professioneel opgewarmd door enthousiaste deelname aan een muzikale warming-up van sportcentrum Fit Punt Hengelo.Daarna begon om 13.00 uur het volleybaltoernooi waarbij er op twee volleybalvelden een dubbele competitie werd afgewerkt door een aantal gemengde teams, waarbij het er fanatiek, maar vooral sportief en gezellig aan toe ging. De teams bestonden uit mensen van verschillende straten uit de wijk Groot Driene en werden aangemoedigd door familie, vrienden en kennissen uit de buurt. Men genoot ! Ook van de lunchpakketten, wederom beschikbaar gesteld door sponsor Albert Heijn. Tussen de wedstrijden door vermaakten de kinderen zich op het springkussen of aten ze popcorn of een suikerspin.

Om 17.30 uur was de eindstrijd van het Webton wijkvolleybaltoernooi tussen “de Bomans” en “Blub Blub” waarbij het laatstgenoemde team, na een verbeten strijd, nipt kopje onder ging. Vervolgens werden de taarten van Bakker Gerard verloot onder de deelnemende teams waarna iedereen zich tegoed deed aan een lekker stuk taart. De wisselbeker werd dit jaar dus gewonnen door “De Bomans”. In 2015 zijn zij weer van de partij om hun titel te verdedigen.Om 18.00 uur werd gestart met de barbecue met vleespakketten van Slagerij Leurink en eigen gemaakt salades met en zonder knoflook. Hulde Rob ! Onder muzikale klanken verzorgd door Fred-ric Schrijvers genoot men, met een hapje en een drankje, tot in de late uurtjes. Iedereen was het er over eens: Opnieuw een geslaagd toernooi, op naar volgend jaar !
Editie 2013, de derde editie

Op zaterdag 8 juni 2013 was het weer tijd voor de derde editie van het Webton Groot-Driene Wijkvolleybaltoernooi. Wederom werd gekozen voor de locatie op het hoofdveld van s.v. Juliana ’32 aan de Zwavertsweg in Hengelo. Om 12.30 werd de warming-up verzorgd door mensen van sportcentrum Fit Punt Hengelo waar iedereen weer enthousiast aan meedeed. Het volleybaltoernooi begon om 13.00 uur waar er op drie volleybalvelden door een aantal fanatieke, maar vooral sportieve teams werd gespeeld. Deze gemengde teams bestonden uit mensen van verschillende straten uit de wijk Groot Driene. Groot en klein stonden aan de zijlijn om familie, vrienden en kennissen aan te moedigen. Tussen de wedstrijden door werd er genoten van een lunchpakket, beschikbaar gesteld door sponsor Albert Heijn.

De kinderen konden zich vermaken op het springkussen en deden zich tegoed aan popcorn en suikerspin. Ook sommige ouders maakten van de mogelijkheid gebruik om hun eigen versies van de “ Zonderland ” te laten zien op het springkussen, tot grote hilariteit van de vele aanwezige supporters.

Rond 17.30 uur was de spannende finale van het wijkvolleybaltoernooi gespeeld. De prijsuitreiking vond vervolgens plaats in de gezellige kantine van Juliana ’32. Jong geleerd is oud gedaan. De sportiviteitprijs ging dit jaar naar het jeugdig team van de dochter van mede-organisator Robert Gort. De taarten van Bakker Gerard werden aangesneden en uitgedeeld aan de winnaars van de poules, waarna iedereen een stuk kreeg toebedeeld van deze lekkernij. Onder het genot van meerdere drankjes werd de gezelligheid nog wat bevorderd.

De wisselbeker werd dit jaar gewonnen door “Rondom de speeltuin” een team van bewoners uit de JJ de Haanstraat / Nicolaas Beetsstraat / JWF Werumeus Buningstraat. Uit betrouwbare bron hebben we vernomen dat ze er in 2014 weer bij zullen zijn om hun titel te verdedigen. Het feest ging daarna nog even door, waarbij de te volgen tactiek voor volgend jaar al weer besproken werd. Kortom: wederom een geslaagd toernooi, voor herhaling vatbaar !

Editie 2012, de tweede editie

Op zaterdag 16 juni 2012 heeft de tweede editie van het Webton Groot-Driene Wijkvolleybaltoernooi plaats gevonden. Het toernooi begon om 13.00 en werd dit jaar gespeeld op het hoofdveld van s.v. Juliana ’32 aan de Zwavertsweg in Hengelo. Het hoofdveld van deze voetbalvereniging is voor ons toernooi een prachtige locatie want het is gesitueerd vlak voor de kantine en het gezellige terras van de voetbalvereniging. Hierdoor hadden de teams die even niet hoefden te spelen vanaf het terras een mooi uitzicht op de volleybalvelden en konden ze onder het genot van een drankje de concurrentie bekijken.

Op de 3 volleybalvelden werd van begin af aan door een flink aantal teams die verschillende straten uit onze wijk vertegenwoordigden fanatiek maar vooral sportief gestreden. Erg leuk was te zien dat alle teams ook veel supporters hadden meegebracht waardoor het alleen maar nog gezelliger werd.

De kleine kinderen konden zich vermaken op het springkussen en voor de iets grotere was er een voetbaltoernooi. Dit voetbaltoernooi werd op professionele wijze verzorgd door een aantal jeugdtrainers van s.v. Juliana ’32 en ook daarover waren de reacties erg positief. Alle voetballertjes gingen met een medaille naar huis.

Zo rond 17.00 uur werd de laatste wedstrijd van het wijkvolleybaltoernooi gespeeld. Onmiddellijk daarna zat de kantine van Juliana ’32 gezellig vol en werden de prijzen (taarten voor alle finalisten) en de wisselbeker uitgereikt. De wisselbeker ging dit jaar naar het team van de Godfried Bomansstraat dat deelnam onder de naam “De Bomans”. Na de prijsuitreiking werd er onder het genot van een hapje en een drankje nog even gezellig nagepraat over het volgens velen zeer geslaagde toernooi.

Editie 2011, de eerste editie

Beschrijving: http://www.webtonwijkvolleybaltoernooi.nl/img/foto1.jpg Op zaterdag 25 juni 2011 heeft de eerste editie van het Webton Groot-Driene Wijkvolleybaltoernooi plaats gevonden. Het toernooi werd om 12.45 uur officieel geopend door wethouder Erik Lievers van de gemeente Hengelo. Na het openingswoordje van de wethouder was er een team van sportcentrum Fitpunt Hengelo dat voor alle deelnemers een zeer professionele warming-up verzorgde. Gezien het ietwat tegenvallende weer was dat zeker geen overbodige luxe en er werd dan ook vol enthousiasme door zo ongeveer iedereen aan mee gedaan. Hiermee werd gelijk al de toon voor de rest van de middag gezet. De goede sfeer zat er door deze geweldige opening onmiddellijk in.
Op 3 volleybalvelden werd van begin af aan door 12 deelnemende teams fanatiek maar vooral sportief gestreden. De geluiden van het elkaar oppeppen werden afgewisseld met vele lachsalvo’s. Precies zoals de organisatie graag wilde dat zou gebeuren.

Beschrijving: http://www.webtonwijkvolleybaltoernooi.nl/img/foto2.jpgOm 14.00 uur begonnen, op het kunstgrasveld, de 4 tegen 4 voetbalwedstrijden voor de jeugd tot 12 jaar. De voetbalvereniging Juliana ’32 tekende voor de organisatie hiervan. Een aantal teams hadden zich als team aangemeld (sommige met eigen gemaakte shirts!) en een aantal teams werden ter plekke samengesteld. Er werd dapper gestreden en ook hier lag het niveau erg hoog.

Ook om 14.00 uur begon de Jeu de Boules clinic. Deze werd verzorgd door Jeu de Boules- en Petanqueclub de Oldtimers. Op de banen van deze club, die ook bij de velden van Juliana ’32 te vinden zijn, kregen een aantal mensen instructies over het populaire Franse spelletje en werden ook een aantal wedstrijdjes gespeeld.

Zo rond 16.30 uur werden de laatste wedstrijden van het wijkvolleybaltoernooi gespeeld. Onmiddellijk daarna zat de kantine van Juliana ’32 gezellig vol en werd er onder het genot van een hapje en een drankje volop nagepraat over het volgens velen zeer geslaagde toernooi.

Beschrijving: http://www.webtonwijkvolleybaltoernooi.nl/img/foto3.jpgOh ja, het was het team van de Brederostraat (dat deelnam onder de naam “de Brede Sjakies”) dat als toernooiwinnaar de wisselbeker mee naar hun eigen straat nam. Zij hebben beloofd dat zij de beker volgend jaar weer netjes terug brengen en hem dan opnieuw gaan proberen te veroveren.


Geschiedenis

Hieronder treft u een stukje geschiedenis aan over het ontstaan van het wijkvolleybaltoernooi. Wat er aan vooraf ging aan de editie van 2015:

In het voorjaar van 2004 vatten Rob Heinrichs en Robert Gort het plan op om een volleybaltoernooitje te organiseren voor de buurt waarin zij wonen. Rob woont in de Nicolaas Beetsstraat en Robert in de Rhijnvis Feithstraat. Rob en Robert kennen elkaar niet alleen als buurtbewoner maar ook van het volleybalgroepje dat elke maandagavond (onder de vlag van de Hengelosche Gymnastiekvereeniging, kortweg HGV) volleybalt op recreatief niveau in de gymzaal aan de Jan Prinsstraat.

We zoeken overigens nog enkele recreatieve volleyballers : Op maandag spelen we in gemengde teams van heren en dames (in de leeftijd 35-65 jaar) van 20.45 - 22.00 uur . Heb je zin om een keer te komen kijken en/of mee te doen: dat kan ! Plezier in het spelletje staat voorop. We spelen in de gymzaal naast de basisschool Drienermarke ( hoek Staringstraat / Jan Prinsstraat )  in de wijk Groot Driene in Hengelo. Meer informatie; www.hgvhengelo.nl of Robert Gort, tel. 074-2909600

Voor het buurttoernooitje richten Rob en Robert zich natuurlijk op de buurt waarin zij zelf wonen. Ze besloten het gebied te laten begrenzen door de Jan Prinsstraat, Brederostraat, Reviusstraat en Staringstraat. Er wordt een flyertje gemaakt, welke huis aan huis wordt bezorgd, waarin de behoefte wordt gepeild. Dat er behoefte was bleek al snel want binnen de kortste keren hadden er zich al 8 teams aangemeld. Dit was ook het maximum aantal waar Rob en Robert zich op wilden richten. Dit omdat het toernooi op het grasveld aan de Nicolaas Beetsstraat zou worden gehouden en dit veld net plek genoeg bood aan 2 volleybalvelden.

Snelder-Zijlstra Makelaars vond het een leuk initiatief en zij waren onmiddellijk bereid om dit buurttoernooi financieel te ondersteunen. Zo kwam het dus dat er voor het eerst in juni 2004 een buurtvolleybaltoernooi plaats vond waarin gestreden werd om de Snelder-Zijlstra bokaal. De eerste editie was onmiddellijk een groot succes waarin niet alleen sportief gestreden werd maar waar de gezelligheid eigenlijk het allerbelangrijkste was. Alle deelnemende teams hebben zich dan ook onmiddellijk weer aangemeld voor de editie van 2005. Een leuke traditie was geboren.

Sinds 2004 heeft het buurttoernooi dus plaats gevonden. In al die jaren is de lijst van deelnemende teams nauwelijks veranderd. Dit geeft wel aan dat het buurtvolleybaltoernooi in een behoefte voorziet. Een aantal deelnemende straten koppelden aan het toernooi een eigen straatfeest. Dat betekende bijvoorbeeld dat ze na het toernooi naar de eigen straat gingen om daar met zijn allen te gaan barbecueën. In 2008 vond de vijfde editie van het toernooi plaats. Omdat dit een soort van eerste lustrum was heeft de organisatie na het toernooi een buurtbarbecue georganiseerd. Ook hiervoor was de belangstelling verrassend groot. Het gevolg was dan ook dat na het toernooi er zo’n 100 personen bleven barbecueën. Het bewonersplatform Groot-Driene was bereid gevonden om een financiële bijdrage te leveren aan de barbecue.

In 2010 is het de organisatie gelukt om middels de buurtbon actie van de gemeente Hengelo  proffesioneel beachvolleybalmateriaal aan te schaffen. Ook is dat jaar de firma Webton Internetdesign bereid gevonden om het toernooi te ondersteunen. Webton heeft voor ons onder andere deze site gemaakt.

In de loop van de jaren dat het toernooi heeft plaatsgevonden kwamen er regelmatig aanvragen van andere straatteams die ook graag mee wilden doen. Dit hebben we, gezien de beperkte speelruimte, helaas steeds tegen moeten houden. Wat vaak tot teleurstelling heeft geleid. Dit heeft de organisatie doen besluiten om eens, samen met de sponsoren, te gaan kijken of het niet mogelijk is om het toernooi voor de hele wijk te gaan organiseren. Zowel Snelder-Zijlstra Makelaars als Webton Internetdesign waren gelijk erg enthousiast over het idee en boden direct aan hun sponsorbijdrage te verhogen. Daarnaast bood Webton Internetdesign aan om voor ons deze website te bouwen. De organisatie werd met 2 personen uitgebreid (Sake Bloemhof en Carl Vissers meldden zich spontaan aan) en er werd gezocht naar nog meer sponsoren om het financieel mogelijk te maken. Alle bedrijven die zich toen aangemeld hebben vindt u op deze site.

In de jaren 2011, 2012 en 2013 hebben we gebruik gemaakt van de voetbalvereniging Juliana ’32 omdat hun voetbalvelden uitermate geschikt waren voor het toernooi. Ze waren erg enthousiast en boden onmiddellijk aan om hun velden, kantine en kleedkamers ter beschikking te stellen voor deze dag. Juliana ’32 heeft in de afgelopen edities een 4 tegen 4 voetbaltoernooitje georganiseerd voor de jeugd (van 6 tot en met 12 jaar). Dus als de ouders gingen volleyballen konden de kinderen onder deskundige begeleiding van mensen van Juliana ’32 lekker voetballen. Voor de ouderen voor wie volleybal net allemaal iets te actief was organiseerde Jeu-de-Boules vereniging “de Oldtimers” een aantal clinics waar een ieder zich ook voor kon opgeven.

Het bovenstaande heeft geleid tot wat hopelijk een begin is van een geweldige traditie voor de wijk Groot Driene. Het Webton Groot Driene Wijkvolleybaltoernooi 2015 staat weer voor de deur ! Letterlijk en figuurlijk want we zijn weer teruggekeerd naar de grasvelden aan de Nicolaas Beetsstraat in de wijk Groot Driene zelf waar het destijds allemaal begonnen is. Mede omdat dit een WIJKvolleybaltoernooi is en de betrokkenheid, gezelligheid en sportiviteit van de bewoners van de wijk Groot Driene het best tot zijn recht komt als men het beleeft in het hart van hun eigen wijk !  

 

 

Bekijk de foto’s van 2011 op:
https://picasaweb.google.com/103619000923324943651/Wijkvolleybal2011